STEDEN

Zevenbergen ligt erg centraal ten opzichte van Dordrecht, Rotterdam, Breda en Antwerpen. Vlakbij de Borgh op 300 meter lopen vindt u het centraal station. Met de auto bent u in een half uur rijden in één van deze steden voor een cultureel bezoek of een dagje winkelen. Na een dag in de drukke stad is het heerlijk bijkomen in het Brabantse Zevenbergen.

DORDRECHT

Dordrecht blijkt vaak een onontdekte parel van Zuid-Holland. Velen kennen het van de bekende spreuk: Hoe dichterbij Dordt…, maar hebben de stad nog niet eerder bezocht. Tot ze er eenmaal daadwerkelijk rondwandelen en genieten.

Dordrecht als winkelstad is zeker de moeite van het ontdekken waard. In deze bijzondere stad met een rijk verleden, is onder meer de basis gelegd voor het Koninkrijk der Nederlanden. Bezoekers bevinden zich in goed gezelschap. In het verleden was de stad zeer geliefd bij beroemde schilders, zoals Vincent van Gogh en Ary Scheffer. En vandaag de dag figureert Dordrecht nog vaak als locatie voor filmproducties. Kijk maar eens goed naar films als Zwartboek, Kruimeltje en het Bombardement. U herkent er vast de Dordtse sfeer en historische omgeving.

Laat u dus verrassen door al het moois dat Dordrecht te bieden heeft op het gebied van architectuur, winkelen, musea en culinaire verrassingen. VVV Dordrecht

ROTTERDAM

Rotterdam is een jonge, dynamische wereldstad die zichzelf in hoog tempo blijft vernieuwen. Fonkelende wolkenkrabbers, een indrukwekkende haven, hippe restaurants en food markets, gerenommeerde musea en geweldige festivals zijn het directe resultaat van de can do mentaliteit van de Rotterdammers. Tel daarbij op de vele bijzondere attracties en city tours – per fiets, bus, boot of voet – en je snapt waarom Rotterdam is uitgeroepen tot Beste Binnenstad van Nederland 2015-2017 én Best in Travel 2016 door Lonely Planet.

BREDA

Breda, Beste Binnenstad van Nederland 2017-2019! Een sprankelende, gezellige Brabantse stad met een sfeervol, historisch stadshart. Het rijke verleden (Breda is Nassaustad bij uitstek!) en het bruisende heden gaan er naadloos in elkaar over. De stad is op Zoover uitgeroepen tot tweede beste stad voor een Nederlandse stedentrip en staat steevast in de top vijf van meest gastvrije steden van Nederland! Kom trendy winkelen, bewonder de prachtige monumenten en proef de Brabantse gastvrijheid bij de vele tientallen cafés, restaurants en terrassen. VVV Breda

ANTWERPEN

Antwerpen is de coolste stad van België, waar design en kunst samenkomen met geschiedenis en cultuur. Maak een wandel- of fietstocht langs de historische hoogtepunten van Antwerpen.  Ontdek oude kerken, charmante straten en steegjes en monumentale gebouwen. Antwerpen is ook dé winkelstad van België. Hier vind je niet alleen de grote merken en de bekende ketens, maar ook hele leuke en speciale winkels waar je zeker eens een kijkje moet nemen als je van winkelen houdt. Meer informatie over Antwerpen.

TOP